skip to content

Begrippen

Begrippenlijst geld verdienen met internet

Spaarprogramma: Een spaarprogramma is een site waarvan je gratis lid kan worden en geld kunt verdienen met het lezen van emails, allerlei acties of door het aanmelden van nieuwe leden. Als je een saldo hebt bereikt tussen de € 3,50 en € 12,50 kun je het bedrag laten uitbetalen op je bankrekening en soms ook via Paypal.

Linkspellen: Vaak hebben de GPT-sites ook een Linkspelsysteem, hierbij krijg jij een vergoeding voor elke 1000 kliks die jij krijgt op jou link. Vaak worden veel van deze links samen gevoegd door het gebruiken van een Rotator, deze zorgt er voor dat alle links op hoogte van vergoeding worden ingedeeld en zo word er voor gezorgt dat de link waarvoor jij het meeste krijgt ook de meeste klikt krijgt.

Refferals: Referals zijn simpel gezegt mensen die zich via jou link aanmelden voor het progamma waar jij ook lid van bent, vaak krijg je eerst een vergoeding voor het aanbrengen van een nieuw lid en meestel zul je later een percentage verdienen van het gene wat jou refferal verdient. Er zijn progamma’s waarbij ze wel 15 lagen hebben dat betekent dat als jou refferal weer iemand anders aanmeld jij ook een percentage krijgt van wat die gene verdiend en ga zo maar door. Dit kan dus zeer veel geld opleveren als jij er voor weet te zorgen dat heel veel mensen lid worden via jou en met een beetje geluk deze ook weer andere lid maken. De promotie hiervan kan via een website, blog, social media, email of gewoon door je vrienden te vragen.

Refferal link: Dit is een persoonlijke link die je krijgt om zo leden te werven voor een spaarsite of spaarprogramma. Wanneer iemand via deze link lid wordt van een spaarsite verdien jij geld.

Downline: Dit is het aantal refferals wat je onder je hebt verzameld. Heb je bijvoorbeeld 10 vrienden aangemeld voor een spaarsite, dan bevat de eerste laag in je downline 10 personen. Zorgen deze vrienden ook weer allemaal voor 10 aanmeldingen, dan heb je 100 personen in de tweede laag van je downline. Zo kan dit soms wel doorgaan tot zo’n 5 lagen, waardoor je extra verdient.

Lead: Een lead betekent bijvoorbeeld een aanmelding voor bij een nieuwsbrief, het bestellen van een (gratis) brochure, een gratis proefartikel bestellen of dergelijke. Je krijgt voor zo’n actie vaak betaald.

Sale: Wanneer je via een spaarsite of cashback website een aankoop doet, kun je een deel van je geld terugkrijgen via het spaarprogramma! Een aankoop wordt ook wel ‘sale’ genoemd. Dit kun je doen om extra geld te verdienen, maar besef dat je nooit iets hoeft te kopen als je lid bent van een spaarprogramma!

GPT: ‘Get Paid To’ dit betekent: ‘Krijg betaald voor’. Zo worden spaarprogramma’s ook wel genoemd (GPT websites).
PTR: ‘Paid To Read’ dit betekent: ‘Betaald voor lezen’ Ofwel: Krijg betaald voor het lezen van e-mail.
PTC: ‘Paid To Click’ dit betekent: ‘Betaald voor klikken’, door op links te klikken en websites te bezoeken krijg je betaald.
Refs: Zie ‘refferals’.

Punten: Parels, Kliks, Centjes, of noem het maar op. Veel spaarprogramma’s hebben een eigen puntensysteem. Je spaart punten in plaats van geld, en later kun je deze punten dan omwisselen voor echt geld. Het geld wordt dan gewoon op je bankrekening overgemaakt.

Affilatie marketing: Websitebeheerders / publishers  kunnen zich aanmelden als affiliate om via hun website promotiematriaal aan te bieden van adverteerders. Als een bezoeker word doorgestuurd naar een advertentie word er onthouden dat deze bij jou weg komt. Al ser dan een echte verkoop van komt krijg jij de vergoeding die er voor staat. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een zo genoemde Lead dat betekend dat jij betaald word als iemand via jou zijn gegevens achter laat of een enquete invult, Van is er ook nog het Paid per Click principe, hierbij krijg je elke keer als er op je link word geklikt een paar centen als vergoeding.
De bekendste nederlandse netwerken zijn M4N, daisycon en trade tracker.

Paypal: Paypal is een soort van ‘online bank’ waar je geld op kunt storten, producten mee kunt kopen of je verdiende geld op kunt zetten. Veel buitenlandse spaarsites maken hier gebruik van. Als je echter meedoet met Nederlanse spaarprogramma’s die op deze website staan vermeld kun je het geld wat je verdient gewoon laten uitbetalen op je bankrekening. Andere voorbeelden van zulke bedrijven zijn bijvoorbeeld Moneybookers of E-gold.

 

 

Copyright © 2013 ..:: Reken Je Rijk ::.. | Website Templates by Tradebit